insulele feroe
Diverse Fotografie

Insulele Feroe – destinatie de vacanta de top pentru 2015

Insulele Feroe au in spate o istorie bogata care a fost transmisa din generatie in generatie locuitorilor. Odinioara un taram locuit de calugari irlandezi si mai apoi gazda a celor proveniti din tinuturi nordice, aceste insule idilice au o istorie si o cultura unica, dar si obiective turistice uimitoare de vizitat. De la padurea din Mykines pana la varietatea de pasari ce poate fi gasita aici, acest tinut ofera o destinatie cu adevarat exceptionala tuturor vizitatorilor.

Arhipelagul este localizat in Atlanticul de nord si este constituit din 18 insule ce acopera aproximativ 540 mile patrate. Se imparte in 6 regiuni: Streymoy (Nord si Sud), Eysturoy, Norooyggjar, Vagar si Mykines, Sandoy si Skuvoy, dar si Suouroy.

Populatia are un numar de aproximativ 49000 rezidenti, iar insulele sunt o regiune cu guvernare propriei a Danemarcei din anul 1948. Locuitorii de aici sunt cunoscuti pentru acceptarea multor altor culturi, iar de asemenea multi rezidenti din zona cunosc mai multe limbi straine.

Vremea de aici este adesea imprevizibila, caracteristic este un climat temperat cu temperaturi moderate de-a lungul anului si ninsori ocazionale in cele mai reci luni ale iernii.

Ce poti face in Insulele Feroe? Oportunitatile sunt diverse, de la delectarea cu bucataria traditionala nordica, pana la vizitarea capitalei Torshavn sau privitul pasarilor de-a lungul coastei. Pescuitul se numara de asemenea printre activitatile prin  care turistii si nu numai isi pot petrece timpul liber aici. Dintre toate aceste activitati insa, urmaritul pasarilor este cea mai cautata. O locatie izolata cum este cea a Insulelor Feroe gazduieste milioane de pasari migratoare in fiecare an, venite sa cuibareasca.

Camping, vizite la situri arheologice ori festivalul anual de impletit reprezinta alte atractii de pe aceasta insula. Fiecare este inspirat de un alt lucru atunci cand calatoreste. Unii vor sa vada obiective istorice, altii vor sa guste din bucataria traditionala, altii cauta doar relaxarea. Insulele Feroe le ofera pe toate, cu siguranta se merita sa le vizitati macar o data.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *