Barbat imbratisand un computer
Diverse La palavre Retail Tehnologie

Internetul: omniprezent in viata noastra

Nici nu mi-am dat seama cand internetul a inceput sa joace un rol atat de important in viata mea – a tuturor, de fapt. Cand am inceput sa folosesc internetul, YouTube-ul nu avusese inca expunerea pe care o are acum si nu gaseai multe videoclipuri muzicale sau din filme pe acesta. Tin minte si acum cat m-am bucurat ca reusisem sa gasesc “Hollaback Girl” de la Gwen Stefani, intr-o varianta destul de pixelata, cu logo-ul MTV intr-un colt si intr-o varianta cenzurata. Dar macar nu mai era nevoie sa ma uit la televizor incontinuu pentru a vedea videoclipul. Acum pe YouTube poti gasi variana necenzurata si cenzurata, ambele de pe canalul oficial, remixuri, mash up-uri, variante live, cover-uri, secvente din filme si seriale in care se discuta sau se face referire la piesa.

Nici nu mai tin minte, parca, viata de dinainte de internet. Acum, aflu tot ceea ce fac prietenii si cunostintele mele, precum si necunscuti doar intrand pe Facebook. Adesea patesc sa ma intrebe cineva ce-am mai facut, cum a fost cand am mers la mare/in Sighisoara/clubul Padrino. Asta fara sa le spun ca am iesit, ci doar postasem pe Facebook. In conditiile in care nu avem timp mult disponibil sa facem tot ceea ce trebuie si apoi ce vrem, mi se pare cea mai utila inventie de a ramane la curent cu ceea ce fac oamenii cunoscuti cu care nu apuci sa vorbesti in fiecare zi.

O alta caracteristica importanta, care ia tot mai mult avant si in Romania, este comertul online. Romania se afla momentan pe locul 50 in lume referitor la puterea de cumparare in domeniul online, cu un potential de a urca … pe locul 49. Hei, asta ar insemna sa facem schimb cu Bulgaria in clasament, lucru care n-ar strica, tinand cont ca Bulgaria cam are tendinta sa ne intreaca in tot felul de clasamente.

Magazinele online prezinta o diversitate surprinzator de mare. Poti gasi rafturi metalice aici si haine second hand acolo. E ca un fel de mall, doar ca nu mai e nevoie sa petreci jumatate de zi in agonie la cozi, in aglomeratie, in trafic, alergand de colo-colo pentru a gasi ceea ce iti trebuie pentru ca magazinul nu mai are produsul respectiv, dar poti sa revii maine sau sa mergi la magazinul similar din cealalta parte a mall-ului. Pe internet, nu trebuie decat sa cauti folosind tastatura si mouse-ul, fara sa ai de-a face cu vanzatori aroganti sau sa pierzi timpul prin acea cladire infernala numita mall.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *