Sanatate

Interventia care te poate scapa de ochelari

Daca esti purtator de ochelari, sigur stii cat de dificil este uneori sa ii pastrezi curati, mai ales cand desfasori diverse activitati. Cand mergi la piscina, dar si in alte contexte, ajungi sa iti doresti sa nu fi avut niciodata probleme la ochi.

Pe cat este de incomod deseori sa ai ochelari si poate chiar si lentile de contact, pe atat de mari pot fi sansele tale de a scapa de aceasta dependenta. Te invit sa citesti cateva lucruri despre operatia cu laser realizata cu succes la Clinica Medoptic din Suceava. Este o interventie chirurgicala recunoscuta sub denumirea de chirurgie refractiva, ce se realizeaza cu un echipament special, disponibil in dotarea acestei clinici. Pentru a putea fi intrebuintat cu succes, medicii de profil au beneficiat de instruire de specialitate din partea producatorului, astfel ca interventiile realizate sa fie precise si sigure.

Chirurgia refractiva, interventia care te poate scapa de ochelari

Poti avea in vedere o astfel de interventie daca suferi de miopie, astigmatism sau hipermetropie, cu scopul de a nu mai fi necesara purtarea ochelarilor. In anumite situatii ochelarii reprezinta un ajutor desigur, in functie de activitatea desfasurata. Mai exact e vorba de afectiunea ce presupune purtarea ochelarilor de apropiere, de presbiopie.

Cum stii ca esti potrivit pentru o astfel de interventie? Va fi necesara o consultatie, in care medicul se va interesa de istoricul medical personal, care va implica anumite aspecte. Se vor realiza si masuratori specifice, se va testa filmul lacrimal.

Locul in care se va desfasura operatia este patul operator, inconjurat de un camp steril. Pleoapele sunt tinute deschise cu ajutorul retractorului, pentru a pregati suprafata corneana. Asa se preateste o operatie laser la ochi, care dureaza cateva secunde. Dupa aceasta va trebui sa porti o lentila de contact terapeutica, timp de 7 zile.

Bineinteles, va exista un proces post operator necesar a fi urmat cu fidelitate. Recuperarea presupune si administrarea unor picaturi pe care ti le va prescrie medicul. Va exista desigur si controlul periodic care va urmari evolutia situatiei.

Va fi necesar ca pentru o perioada sa te abtii de la a desfasura o serie de activitati care s-ar putea regasi printre cele preferate de tine. Amintesc aici baile in mare sau piscina, mersul la sauna, efortul prea mare – poate desfasori antrenamente fizice sau ai un job de asa natura. Neaparat trebuie sa eviti frecatul la ochi si sa te protejezi de praf.

Despre optiunile pe care le prezinta o astfel de interventie chirurgicala poti sa afli detalii pe site-ul medoptic.ro, respectiv le poti solicita telefonic. In aceasta perioada de pandemie, ai posibilitatea de a beneficia de un consult medical online. Specialistii te vor indruma, iti vor oferi informatiile necesare cu privire la chirurgia refractiva, astfel incat sa cunosti toate aspectele care te pot convinge ca este o decizie inspirata.

Faptul ca poti scapa de dependenta de ochelari, respectiv de lentile de contact este o realitate, iar aceasta operatie cu laser te poate ajuta in acest sens.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *