La palavre

La gradinita

Anul trecut in septembrie fratele meu si cumnata s-au hotarat sa isi inscrie copilul la scoala internationala pentru ca nu erau mutlumiti de serviciile oferite la o gradinita de stat. Eu i-am ajutat sa il inscrie pe copil la acea gradinita de stat pentru ca stiam pe cineva acolo, gradinita avea un prestigiu bun, dar dupa inscrierea copilului cand am inceput sa luam contact nu ni s-a mai parut asa.

La inscriere mi s-a dat o lista pentru frate cu ce sa ii cumpere copilului si cui trebuie sa dea dreptul ca sa aiba grija de copil, pe langa o lista cu tot felul de absurditati, trebuia cumparate cadouri pentru 2 educatoare, pentru profesoara de limba engleza, pentru cele doua femei de serviciu care mai aveau grija de cei mici, mi s-a zis ca daca sunt atent cu femeile de serviciu copilul o sa manance mai bine, o sa primeasca mai multa carne sau bucata de carne mai mare.

O ultima precizare, cadourile se fac lunar iar gradinita fie ea de stat se platea mancarea 10 lei pe zi. Zilnic erau sunati sa li se zica ca cel mic face sau nu ceva, sau ca a facut pipi pe el. Dupa prima luna frati-miu a rabufnit, a zis ca el retrage caopilul de la acea gradinita si a luat hotararea sa caute o scoala sau gradinita privata care sa se ocupe de copil. Unde sa nu fie nevoie sa dea dreptul ca, copilul lui sa manance mai bine sau de unde sa fie sunat zilnic pentru ceva anume.

Astfel a aflat de scoala internationala fondata in tara noastra de cativa parinti prin ani 1994 cred ca si acestia satuii la randul lor de ipocrizia si nesimtirea romaneasca. Aici copilul este tratat ca si restul, toti sunt egali, primesc mancare la fel, sunt tratati egal, se joaca impreuna, au activitati impreuna fac diverse sporturi dar invata si o limba straina, in special engelza. Scoala este una cu renume care incearca sa reziste si sa se dezvolte la noi in tara. Au achizitioant noi cladiri in apropierea vechii cladiri si este in continua dezvoltare. Un lucru foarte bun pentru ca astfel o sa creasca numarul copiilor care pot fii inscrisi la aceasta scoala. Taxele la scoala pot fi platite si in rate in functie de graficul oferit.

Scoala internationala nu ofera doar gradinita pentru cei mici ci si scoala din cla a 1 pana in clasa 7, astfel iti poti inscrie copilul intr-un loc unde stii ca o sa fie cu acel colectiv pana la sfarsitul clasei a a 7.

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *