La palavre

Mentalitatea romaneasca trebuie schimbata

Vara aceasta vorbeam cu un amic despre cei care stau la case. Acestia ies in fiecare seara sa isi ude gradina, gazonul sau aleile de beton. Discutam si am ajuns amandoi la concluzia ca romanii sunt prosti, de ce sunt prosti pai e foarte simplu. Prefera sa consume zeci de metri cubi de apa pe udat gradinile la furtun in loc sa caute pe internet  montaj sisteme de irigat , sa vina o firma specializata si sa le monteze cateva sisteme de irigat care sa fie programate sa porneasca la o anumita ora.

Acestea au un anumit debit de apa si este bine calculat si impartit pe fiecare zona si in functie de cat trebuie udata zona respectiva.  Eu acum nu discut de acele stropitori rusesi, pentru ca acelea sunt la fel ca si furtunul si mana omului. Cele despre care vorbesc eu sunt ca si cele de la unele magazine mari . Bine cei drept am vazut ca si acestea au si erori si aici ma refer atunci cand ploua am vazut ca ele stropeau gazonul dar acolo cred ca era vorba si de lene. Banuiesc ca acestea daca ar fi montate la cineva acasa ele pot si sigur vor fi oprite pe timp de ploaie nu ca cele care sunt montate de primarii sau ale hypermarketurilor.

Cu aceste sisteme nu vei mai consuma atat de multa apa, sigur gazonul o sa fie udat uniform . Cei care iti monteaza un astfel de sistem iti pot monta si gazon dar si sa iti construiasca un mini iaz in curtea casei cu o gradina frumoasa . Noi romani ar trebui sa renuntam la zicala si mentalitatea ca noi suntem buni la toate si ca putem face noi, singuri  totul.

Nemti din cauza asta au ajuns asa departel. Ei au facum ereu ce au invatat, daca ai avut nevoie de un electrician au chemat o firma specializata, daca au avut problme cu instalatia de apa au chemat un instalator, nu ca noi, lasa ca eu cu vecinu ca stie el un mester care atunci cand vine se invate de spate ori si tot prost iese . Mentalitatea romaneasca trebuie schimbata, trebuie sa apelam la cei care ne ofera serviciile de care avem nevoie si sa nu ne mai bagam noi nasul. Multi vor zice dar mie imi place, OK iti place, stai si admiri cum iti monteaza cineva gazonul sau sistemul de irigat dar nu pentru ca data viitoare sa faci tu ci ca sa vezi cum e gazonul tau si eventual cum se intretine.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *