La palavre

Metode de izolatie

In primavara m-am apucat de renovarea interioara a casei. Am vrut sa izolez pereti interiori ai casei doar ca marea mea dilema a fost ca nu am stiut cum e mai bine sa izolez, cu polistiren sau cu vata minerala. Oricum pana sa ajung aici m-am apucat sa decojesc pereti, lucru care a durat ceva timp. M-am gandit la izolarea cu polistiren doar ca acest lucru implica foarte multa mizerie, adica adeziv,  pereti incarcati cu adezim apoi polistiren, plasa de armatura si multe altele iar aceasta metoda se intinde si pe foarte multe zile pentru ca trebuie mereu sa astepti ca adezivul sa se usuce asa ca cu siguranta voi alege vata minerala caserata (cu folie de aluminiu).

De ce aleg aceasta metoda ? Pentru ca mi se pare o solutie mai calduroasa, o metoda mai rapida de montare, ai nevoie de profile de rigips si de placi de rigips, nu e nevoie de zile pierdute pentru uscarea adezivului. Sa va povestesc cum si de unde am cumparat vata, ce grosime si multe altele.

Vata minerala nu am achizitionat-o de pe internet si am primit si transport gratuit la cantitatea cumparata, daca cumperi vata minerala online cei de la e-izolatii va ofera benzi aluminiu pentru a putea lipi imbinarile foliei de aluminiu a vatei minerale. Astfel banda adeziva de aluminiu reprezinta o variera solida impotriva infiltrarii apei si vaporilor fiind rezistenta si la fluctuatii mari de temperatura.

Dupa montarea vatei minerale caserata in profile se vor monta placile de rifips peste aceasta vata. Placile se prind in profilele cu ajutorul suruburilor forante. Apoi pentru imbinarea placilor de rigips se foloseste banda auto adeziva cu armatura pentru fixarea mai buna si pentru a fixa mai bine adezivul care se aplica. Dupa uscarea acestui adeziv se vine cu glet si apoi cu lavabila.

Astfel renovarea se face mult mai rapid si in conditii mult mai curate, pereti vor iesi drept nu cum exista ghinionul sa il ai la polistiren. La polistiren exista sansa ca sa apara mucegaiul, iar pentru a scapa de acest ghinion trebuie sa apelezi la diverse solutii pentru a scapa de el. La vata minerala si rigips sansele de a face mucegai sunt mult mai mici, viitoarele interventii se pot face mult mai simplu si mai usor. In schimb si aceasta metoda are defectele e, defectul acestei metode sunt placile de rigips pentru ca trebuie sa ai grija sa nu le lovesti pentru a nu sparge pereti astfel te vei alege cu o gaura in perete. Sa nu va inchipuiti ca zidul se sparge asa usor doar ca daca il lovesti cu mobila exista sansa sa te alegi cu o gaura in zid, o gaura care se poate repara.

Indiferent de izolatia pe care o vei alege o sa se simta diferenta de temperatura atat vara cat si iarna iar factura la caldura o sa scada semnificativ iar vara racoarea produsa de aerul conditionat o sa se pastreze in interiorul casei. Confortul oferit meritat toti bani si tot deranjul produs in casa.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *