La palavre

Motor distrus

Acum un an am fost cu un fost amic sa isi cumpere o masina de la Tg Jiu, un Renaul Megan Scenic din 1998. Masina arata foarte bine, parea ingrijita. Am stat cred ca 30 de minute sa cautam seria de siasiu. Dupa cateva telefoane in urma carora nu am aflat nimic, am descoperit ca seria se afla in portbagaj. Ele au fost OK asa ca s-a batut palma si am plecat spre casa.  Masina nu a reusit sa o inmatriculeze la noi din cauza taxei de poluare foarte mare care depasea pretul de achizitie de cateva ori. Astfel masina a fost inmatriculata la bulgari cu 500 de euro. In acesti bani s-a inmatriculat masina, a  primit asigurare valabila pe un an  si procura pe numele lui.

Un lucru bun spun eu, noi romani nu vrem sa facem bani pentru ca sunt prea mari interesele politicienilor. Ei bine va povesteam de fostul meu amic. Acum doua luni s-a trezit ca ii fierbea apa dar nu prea a dat importanta si a mers cu masina asa pana intr-o zi cand n-a prea mai mers. Adica baga apa sau antigel pe la un capat si curgea peste tot , din tot motorul.

S-a hotorat sa o duca la un service unde s-a constatat ca a cam stricat jumatate din motor, a distrus chiuloasa, garnitura de chiuloasa, pompa de apa, senzori si multe altele. Mecanicul l-a sfatuit sa cumpere un alt motor auto pentru ca cel vechi era compromis aproape in totalitate, functionale de pe cel vechi mai erau doar anexele.

M-a rugat sa merg si sa il ajut sa caute un motor . Am alergat cateva zile, pe la toate dezmembrarile, la cine meregeam si ceream motor de Renault Megan Scenic toti ne raspundeau ca nu au. Dupa doua zile de cautari mi-am dat seama ca motorul este identic cu cel de la Renaul Laguna. Am mers iar la dezmembrarile care pana acum nu aveau morul si le-am cerut motor de Renault Laguna, ne-au zis ca au si ca ne costa 200 de euro. Le-am cerut o garantie, am platit si l-au pus in masina.

La noul motor a trebuit sa schimbe si distributia, alti 150 de euro. Daca nu ar fi fost asa incapatanat si ar fi mers de la inceput la mecanic si nu ar fi avut atatea probleme, iar costurile ar fi fost mult mai mici, ar fi schimbat doar garnitura de chiuloasa, eventual pompa de apa,  dar lenea si prostia se platesc.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *