metabolism
Diverse Sanatate

Nutrienti care iti accelereaza metabolismul

Corpul uman este asemanator unei masinarii – pentru a functiona optim are nevoie de combustibil si de intretinere. Stilul de viata modern, stresul si starea de alerta in care parca suntem tot timpul ajunge sa ne priveze de somn, ne face sa ne alimentam necorespunzator si nu mai reusim sa ne mentinem un echilibru in viata. Ca urmare este afectata in mod direct functionarea organismului si apar diverse probleme de sanatate, inclusiv cresterea in greutate.

Accelerarea metabolismului este cea mai buna modalitate prin care se poate duce o viata sanatoasa. Prin accelerarea metabolismului corpul dobandeste capacitatea de a rezista mai bine stresului vietii moderne si calitatea vietii se imbunatateste per total.

Pentru a creste ritmul metabolic pot fi folosite diverse modalitati. Miscarea si exercitiul fizic este una dintre ele, odihna trebuie de asemenea sa fie suficienta pentru ca ritmul metabolic sa fie unul corect, insa exista si o serie de nutrienti ce ajuta la accelerarea metabolismului.

Alimentele bogate in carbohidrati si fibre ajuta foarte mult in reglarea nivelului de insulina din corp. Un nivel ridicat de insulina duce la acumularea mai rapida de grasimi, reducand rata metabolica, astfel cei ce vor sa isi accelereze metabolismul trebuie sa includa cat mai multi carbohidrati si fibre in dieta.

Calciul contribuie de asemenea foarte mult la cresterea metabolismului, ajutand la reducerea masei de grasimi din corp. Proteinele sunt de asemenea necesare pentru o functionare optima a corpului. In procesul accelerarii metabolice proteinele sunt foarte benefice intrucat pentru arderea lor este necesara o cantitate crescuta de energie. Acest lucru implica faptul ca atunci cand corpul incearca sa arda proteinele se consuma mai multe calorii si se ajunge si la o accelerare a metabolismului.

Acizii grasi omega-3 nu ar putea lipsi din lista necesarului pentru accelerarea metabolismului, un rol important avandu-l chiar si cofeina si alimentele condimentate. Consumand alimente ce contin acesti nutrienti se ajunge la cresterea metabolismului pe moment, pentru indeplinirea obiectivelor imediate – slabit rapid in principal. Pentru ca beneficiile sa se faca simtite pe termen lung, alimentatia trebuie completata cu un stil de viata sanatos si cu exercitii fizice zilnice.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *