La palavre

O mica afacere

Am moștenit de la bunici acum un an o hala la marginea orașului. De atunci am incercat fel de fel de afaceri pe acel teren dar nu prea au dat rezultate. Acum ma gandesc sa incerc o noua idee ca tot am hala. Vreau sa fac o ciupercarie, nu este mult de munca la ele, nu ai nevoie de multi angajati, ai nevoie de o anumita temperatura, umiditate si ventilatie. Dar sa nu uit si de acel pamant special gata preparat cu semintele sau mai bine zis spori ciupercilor respective.

Am auzit pe la uni ca ei cresc ciuperci in balcon, un lucru foarte periculos pentru ca sporii emanati de ciuperci sunt daunatori plamanilor cauzand probleme de respiratie. Spatiu, in mod ideal, ar trebui sa fie dotat cu ventilatoare  plasate la nivelul culturii de ciuperci, poti folosi aici motoarele electrice de la Braco pentru ca ventilatoarele sa faca fata. Hala este una numai buna pentru o astfel de cultura pentru ca ferestrele sunt mici si nu sunt la nivelul culturilor de ciuperci, astfel ele nu sunt afectate.

Pentru o mai buna productie voi izola pereti halei pentru a putea avea trei cicluri de ciuperci pentru ca de aia si folosesc ventilatoare cu aer cald, temperatura ideala pentru o astfel de cultura de ciuperci temperatura trebuie sa fie pastrata intre 20-24 de grade

Prea multe nu vreau sa va zic pentru ca si eu abia am aflat despre asa ceva, multi se feresc sa spuna exact compozitia care se prepara pentru obtinerea pamantului perfect, trebuie sa stii ce cantitati de muciliu se amesteca cu cat pamant, iar acesta vine asezat in straturi, nu oricum.

Afacerea sper sa mearga si sa pot produce aceste ciuperci pentru ca deja s-au anuntat si doritori care doresc sa incheie contract cu mine pentru ca astfel scap de costul transportului, Acum respectivi fiind nevoiti sa aduca cipuercile de la 100 de km. Ramane de vazut ca eu sa scot productia si apoi sa vad cu cine vreau sa fac contractul de vanzare. Daca afacerea o sa mearga ca pe roate atunci cu singuranta ma voi extinde pentru ca in hala este suficient spatiu, bani sa fie pentru modernizari si pentru a cumpara instalatia de ventilatie, aceasta fiind unul din factori cheie pentru afacere.

In aceasta afacere pen langa mostenirea primit am mai primit sprijin si din partea parintilor, am uitat sa va zic ca  un factori important il are apa, daca nu ai o sursa de apa pe langa ventilatie nu ai cum sa faci asa ceva.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *