La palavre

Obiceiuri vechi

Saptamana care tocmai a trecut am avut cununia civila. O intreaga nebunie, o zi foarte obositoare cu multa alergatura atat in ziua cununiei dar si cu mult timp inainte de cununie . Am cautat un restaurant cu specific rustic, vroiam ceva mai deosebit, nu cautam o carciuma. De la ei am comandat meniurile. Vinul fiind un local rustic am preferat sa alegem un vin vechi cu traditie. Nu am vrut sa luam vin de duzina , vroiam ceva deosebit cu un buchet special. Aveam o recomandare din partea unui amic sa ii caut pe cei de la premiumwines, asa ca i-am cautat pe google si am dat de ei, nu erau greu de gasit, aveau o reclama frumoasa aici gasesti vinuri vechi  . I-am contactat, iar acestia la comanda facuta mi-au oferit o reducere de pana la 50%. Vinul comandat a fost Sable Noble , acest vin este facut din struguri crescuti la malul mari unde pamantul se intalneste cu nisipul. Este un vin nobil cu o personalitate complexa.

Vinul comandat a sosit in ziua urmatoare.

Dupa ce am comandat vinul au urmat altele, proba la haine , programatul sotiei la coafor…

Ziua cununiei parca a venit imendiat, noaptea abia am apucat sa dorm trei ore, diminata la ora sapte eram in picioare, am mers sa spal masina si am inceput cu telefoanele sa vad ce mai trebuie cumparat. Mare prostie, realizati ca femeilor nu le ajunge nimic, lor mereu le mai trebuie ceva, sau au nevoie de toate prostiile pe care oricum nu le folosesc, iar daca faci prostia sa te iei cu ele in gura ca nu vrei sa le duci ce au cerut, e vai mama ta urla cat te tin plamani si s-ar putea sa dormi pe covoras in fata usii.

Un amic mai in varsta cu o vasta experienta in domeniu (omul casatorit de 30 de ani cu aceiasi femeie) mi-a zis ca : “femeia se trateaza ca pe o comoara, se ingroapa”

Tot el mi-a mai spus ca s-ar putea sa regret ca am facut asta toata viata si ca mai bine ramaneam burlac, nu ca sotia mea ar avea ceva ce nu ii place lui, doar ca asta este parerea lui despre toate femeile.

Sa lasam povestile cu amici, la ora doisprezece ne-am prezentat in fata ofiterului de stare civila, in fata caruia am avut impresia ca am stat foarte mult timp si parca abia scotea cuvintele , parca nu se mai termina . Dupa incheierea ceremoniei daca va vine sa credeti primaria ne-a oferit un aspirator :)), un gest frumos totusi.

Dupa ceremonie au urmat cateva poze foarte obositoare, toti doreau sa faca poze cu noi iar eu abia asteptam sa scap si sa merg undeva la racoare. Dupa ce am scapat de facut poze cu toti invitati si pe rand si in grup am plecat spre acel local rustic de care v-am povestit la inceput unde a urmat distractia care s-a terminat undeva in zori.

Si cand te gandesti ca faci toate acestea doar pentru cateva ore, ma tot intreb daca nu era mai frumos ca dupa cununie noi doi sa plecam undeva in vacanta si sa nu facem tot cheful respectiv.

S-ar putea să-ți placă și...