Diverse La palavre Videochat

Parere personala despre videochat

Timp de un an de zile am avut o mare dilema. Pur si simplu nu am inteles cu ce a supravietuit un amic de-al meu, care locuia intr-un alt oras decat cel natal, intr-un apartament pe care trebuia sa il intretina si pentru care trebuiau platite toate cheltuielile, fara sa fie angajat niciunde. Si totusi omul rezista, manca bine, din cand in cand isi mai cumpara si cate o haina.
Stiam ca are o prietena, doar ca era tocmai in Bucuresti si el locuia in Suceava. Cam mare distanta, la fel si cheltuielile. Banuiam ca ea il intretine, dar nu-mi dadeam seama de unde are banii. Pana intr-o zi in care am aflat, tot de la el. Mi-a spus “face videochat in Bucuresti, castiga undeva la 2000 euro pe luna si lucreaza 2-3 zile pe saptamana in ture de 8 ore”. Pe de o parte m-am bucurat ca are cine sa-l ajute, pe de alta parte mi-am pus un semn de intrebare: ce inseamna de fapt sa faci videochat? Ideea ca este vorba despre a te dezbraca pe bani nu mi-a suras deloc, dar daca asta era situatia, oricum n-aveam ce sa fac – era alegerea ei.
Am inceput sa ma documentez despre ce inseamna sa faci videochat la noi, in Romania. Am aflat ca felelor li se ofera cele mai bune conditii – cel putin din partea studiourilor care se respecta si care isi respecta angajatele. Camere decorate cu lux, salarii mari, bonusuri care te motiveaza in fiecare luna. Am citit si cateva confesiuni ale modelelor pe bloguri – unele erau credibile, altele parca exagerau prea mult. In cele din urma mi-am dat seama ca adevarul era undeva pe la mijloc.
A venit la un moment dat si tipa din Bucuresti, la Suceava. Din vorba in vorba, fara sa o preseze nimeni, ne-a spus ce face ea mai exact acolo. Discuta cu oameni dispusi sa plateasca pentru a vorbi pur si simplu cu o persoana. Lucreaza pe un profil non-adult, si-a fidelizat cativa clienti si discuta cu ei in timpul orelor de program. La studioul unde lucreaza i se permite un program flexibil, are conditii foarte bune, confidentialitate si un contract legal de munca. Chiar daca initial mi-am format o parere negativa despre videochat, mi-a fost schimbata prin aceasta simpla discutie. Chiar daca mi s-a mai spus si mie asta, chiar daca cu totii cunoastem expresia, dar nu o punem tot timpul in aplicare, v-o repet: nu judecati pe nimeni inainte de a fi in deplina cunostinta de cauza.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *