La palavre

Pregatiri de nunta

Anul acesta voi face mare pas in viata , ma voi casatori. Un moment unic in viata, poate printre cele mai frumoase moment pe langa a-ti tine copilul nou nascut in brate.

Primul pas facut a fost sa mergem impreuna la starea civila sis a vedem ce acte ne trebuiesc , ce pasi avem de urmat . De la starea civila a trebuit sa mergem la medicul de families a obtinem un certificate nuptial , sa mergem sa facem analize , apoi timbre de la posta . … cateva zile pierdute cu birocratia, oboseala si  cozi la care trebuie sa te asezi  si mult stres.

Cu aceste acte mergi la starea civila ca sa stabilesti data si ora cununiei civile, data nu trebuie sa depaseasca 14 zile de la emiterea analizelor parca.

Dupa starea civila trebuie sa mergem la biserica impreuna cu nasi si sa stabilim ziua cununiei religioase si ora .

Ei bine dupa toata alergatura cu cununia civila incepe marea alergatura cu rochia de mireasa , cu pantofi am scapat relativ repede pentru ca mi-a aratat un amic un banner pe care scria aici pantofi de mireasa bine ca rochia nu am avut voie sa o vad ca mi-ar fi facut capul patrat .

Acum vine insa marea mea problema si voi apela la o firma care sa organizeze nunta , pentru ca imi doresc ca petrecerea de nunta sa se desfasoare intr un loc plin cu verdeata  , cu multe flori , pe malul Dunarii , seara luna si stelele sa se reflecte pe luciul apei . Intr un cort alb cu un ring de dans in mijloc , cu mese rotunde si fete de masa sa fie  albe si brodate cu scaune inalte imbracate in huse albe iar pe masa asezate flori  viu colorate . Cortul sa aiba trei candelabre stralucitoare , nu mi ar placea sa aiba glob din acela de discotea cum am vazut pe la alte nunti ,sau papoane colorate care sa atarne din tavanul cortului ,  intrarea in cort sa se faca pe un covor rosu iar pe margine coloane albe cu flori , la intrare sa cante cineva muzica jazz cu un saxofon .

Imi doresc o nunta ca in povesti , cu muzica clasica , fara gram de manele , cu muzica populara pura . Seara in loc de artificii care te fac sa tremuri la lansarea lor , imi voi alege ca fiecare invitat sa lanseze cate un lampion , aceste mi se par mult mai frumoase si mai ecologice .

Sper ca voi avea o nunta ca-n povesti  , unde eu cu viitoarea sotie impreuna cu cei apropiati sa ne simtim minunat , sa nu fie o nunta la care sa vina de dragul de a scapa de o obligatie sau pentru a si face o obligatie .

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *