nutritie
Sanatate Sfaturi

Principii pentru un stil sanatos de viata

Oricine iti doreste sa aiba o viata lunga si fericita, lipsita de probleme de orice fel si mai ales de probleme de sanatate. Daca in privinta multora nu prea putem face nimic, cele ce tin de sanatate se datoreaza in principiu stilului de viata pe care il adoptam. Asadar, reglarea conturilor cu alimentatia si alte obiceiuri care ne pot influenta sanatatea este esentiala a fi realizata si chiar o recomandare.

Ceea ce prea putini stiu este ca alimentatia reprezinta 80% din starea de bine a corpului sau chiar peste.  Nu degeaba se spune ca esti ceea ce mananci. In functie de cat esti de preocupat de asta deci, vei dicta si starea de sanatate. Desigur, mai ramane celelalt procent, de aproximativ 20. De ce este reprezentat acesta? Ei vine, se refera la odihna, la sentimente si emotii si la felul in care le gestionezi, la masura in care le lasi sa te afecteze. Sportul este de asemenea esential si are menirea de a completa misiunea alimentatiei. Bineinteles ca impact in ceea ce priveste starea de sanatate va avea si mediul inconjurator, respectiv sistemul de sanatate specific tarii.

Pentru ca in fond stilul de viata nu este altceva decat suma alegerilor pe care le facem fiecare, noi determinam in ce mod evolueaza sanatatea noastra. Iata care sunt principiile dupa care ar trebui sa ne ghidam in vederea unei sanatati de fier si a unei vieti lipsite de probleme.

Respectarea unei nutritii optime – diete echilibrate si variate

Orice nutritionist Cluj sau din orasul de care apartii iti va spune ca este necesar sa respecti principiile nutritiei daca vrei sa eviti toate neplacerile pe care o alimentatie deficitara le poate provoca. Asta inseamna ca, odata ce iti intra in obisnuinta, adoptarea unei diete sanatoase nu va mai reprezenta o provocare.

La fel ca si celelalte lucruri din viata pe care le faci pentru ca stii ca asa este bine si corect pe termen lung, la fel trebuie sa procedezi si in cazul nutritiei. Bineinteles, daca e sa te iei dupa toate informatiile si sfaturile din mediul online cu privire la ce reprezinta o alimentatie sanatosa ori cum trebuie sa te hranesti, s-ar putea sa devii mai confuz decat ai fost vreodata. E de preferat sa eviti toate teoriile si sa apelezi la ajutorul unui specialist in domeniu, respectiv a unui nutritionist Cluj.

Ai in vedere sa iti bazezi alimentatia pe cat mai multe produse neprocesate, integrale. Nu uita nici sa introduci varietatea in dieta. Incearca sa consumi mai multe alimente proaspete – fructe si legume – si vei sesiza de asemenea o diferenta in sanatate. De asemenea, ai in vedere sa mananci intotdeauna constient. Aceste masuri iti vor imbunatati considerabil calitatea vietii.

Practicarea unei activitati fizice

Daca iti doresti cu adevarat sa aduci imbunatatiri in ceea ce priveste stilul de viata, combina alimentatia sanatoasa cu un sport. Aceasta te va ajuta sa ai o viata fara boli, deci orienteaza-te dupa un sport, fa miscare constant.

Odihna regulata

Nicidecum sa nu te privezi de odihna. Se spune ca 7 -8 ore de somn sunt suficiente in acest sens, deci incearca sa le obtii. Desigur, si relaxarea contribuie in acest sens, deci nu te priva nici de ea.

Gandirea pozitiva si eliminarea surselor de stres

Pe cat de mult posibil obisnuieste-te sa adopti o gandire pozitiva. Nici nu iti imaginezi cat de mult iti poate afecta sanatatea o gandire negativa, o viata care are la baza stresul. Cauta sa te detasezi din cand in cand de toate, pentru a te relaxa mintal si fizic totodata.

Pune cap la cap toate acestea si introdu-le in obieciurile zilnice pentru a te asigura de o sanatate de fier. Nu uita nici de ajutorul pe care ti-l poate oferi nutritionistul in acest sens. Vei vedea ca lucrurile vor evolua inspre bine si cei sesiza diferenta mai ales daca deja te confrunti cu o anumita problema de sanatate.

S-ar putea să-ți placă și...