La palavre

Răscolind amintiri

Acum doua zile am fost în vizita la cea mai buna prietena cu ocazia zilei sale de naștere.  Am luat bineînțeles și copilul cu mine. După ce i – am dat sa pape l -am adormit și ne -am dat în taina ușor ușor.  Vorbind ba de una ba de alta, intre timp au ajuns și foste colege de la vechiul loc de munca.

Ne am întins la o cafea și o felie de tort iar din vorba în vorba am început sa depanam amintiri de pe vremea când lucram toate patru cu copilași cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 anișori.  E minunat sa lucrezi alături de copilași atât de mici . Efectiv te deconectezi de tot de la realitate , toate grijile și problemele le lași fără sa vrei la ușă de la intrare în spațiul de joaca. Gingășia,  drăgălășenia și sinceritatea lor te copleșesc , te cuprind din cap pana în picioare și te înmoaie dintr-o dată.  Pur și simplu te topești pe loc din momentul în care începi sa îi asculți. Ușor , ușor fiecare dintre noi am plecat de la acel loc de munca , fiecare din motive bine întemeiate.  Eu , personal îmi dedic timpul în totalitate bebelușului meu , însă nu neg faptul ca cine știe poate pe la vreo doi – trei ani ai copilului meu o sa îl duc și pe el la acel spațiu de joaca , unde cândva a lucrat mama lui.Un alt loc minunat de joaca se poate gasi pe www.infinityevents.ro, ei ofera si diverse pachete cu ursitoare pentru botez dar si multe alte mascote care pot fi inchiriate pentru petreceri private. La noi nu era asa, noi ne jucam cu copii doar la locul respectiv, acolo ii pictam pe fata sau pe manute sau le modelam diferite baloane.

Ar fi drăguț sa îi povestesc asta când va fi mare și  sa mă joc și cu el la fel cum făceam și cu ceilalți copii și sa îl învăț diverse jocuri pe care le-am invatat si eu.

Tăinuind noi ba una ba alta , ne a venit ideea sa ne deschidem propriul spațiu de joaca. Experiență de a lucra cu copiii  o aveam de la fostul loc de muncă,  trebuia doar sa găsim niște sponsori pentru început astfel încât sa putem pune bazele noii noastre afaceri.

Din m am gândit la copilul meu când am luat acesta decizie. Ar fi minunat ca puiul meu sa aibă propriul spațiu de joaca și sa se bucure din plin de tot ceea ce îi aparține, fără restricții și fără program.

Inclusiv în camera lui am început sa decorez și sa pictez peretii , sa aleg mocheta perfecta pe care sunt desenate trenulețe mașinuțe și traseele acestora. Cu siguranță când va mai creste puțin o sa înțeleagă ce se petrece pe podea și Cum se poate juca cu mașinuțele lui.

Creștem noi mari, mari încât sa putem sta în fundulet și sa mergem de-a busilea . Nu degeaba se spune ca cea mai dulce perioada din viața unui om este copilăria, cu bomboane , zgârieturi , zâmbete și lăcrimioare.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *