www.sperantapentruromania.ro
Diverse La palavre Sfaturi

Redirectioneaza 2% si ofera o speranta

Unii sunt pur si simplu nepasatori, altii empatizeaza ceva mai mult, insa nimeni nu poate sa nege faptul ca exista persoane aflate in nevoie, cazuri care sunt pur si simplu disperate uneori.

Exista familii in care copiii sufera de boli grave, pentru al caror tratament parintii nu au de unde sa obtina resursele financiare necesare. Exista categorii sociale defavorizate, copii sau batrani care traiesc pe strazi, fara un adapost. De asemenea, exista familii sarace, cu multi copii, care nu isi permit nici macar un minim necesar pentru a-i trimite pe cei mici la scoala.

Chiar daca pare un context destul de sumbru si trist exista insa si o veste buna. Avem posibilitatea de a ajuta, de a oferi o speranta acolo unde orice urma a acesteia pare sa fi disparut de mult. Este vorba despre o asociatie umanitara creata exact in acest scop: Misiunea Speranta pentru Romania.

In cazul in care vrei sa ajuti, redirectioneaza 2% din veniturile obtinute catre aceasta asociatie, care va distribui apoi sumele colectate catre cei aflati in nevoie.

Pe cine poti sa ajuti?

Afla ca ai posibilitatea sa bucuri un copil orfan, un batran neputincios care nu isi mai poate purta singur de grija, o mama singura care nu are posibilitati financiare pentru a-si sustine copiii, un copil bolnav de leucemie sau cancer pentru care parintii pur si simplu nu au de unde sa obtina bani pentru tratamentele foarte costisitoare. Lista poate continua, insa ceea ce trebuie sa stii este ca poti ajuta chiar si daca te gandesti ca nu iti doresti neaparat sa oferi din propriul tau buzunar o anumita suma de bani.

Cum poti sa ajuti fara sa cheltui nimic

Ai posibilitatea de a redirectiona 2% din impozitul pe veniturile pe care le obtii catre asociatia umanitara “Misiunea Speranta pentru Romania”, care ulterior va utiliza fondurile colectate pentru a oferi un ajutor nesperat acelor persoane pentru care ideea de a mai avea o farama de speranta pare sa fie doar un miraj.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa completezi un simplu formular. In cadrul website-ului www.sperantapentruromania.ro poti sa gasesti toate informatiile necesare, precum si formularele specifice pe care trebuie sa le completezi, in functie de tipul de venit pe care il obtii.

Spre exemplu, daca veniturile tale provin din salarii, va trebui sa completezi formularul 230, disponibil pe site-ul mentionat. Daca ai insa alte surse de venit, va fi nevoie sa completezi formularul 200. Toate detaliile explicate pe larg le vei gasi la adresa web mentionata, alaturi de numeroase exemple de cazuri pentru care asociatia umanitara “Misiunea Speranta pentru Romania” s-a implicat si cauta sprijin.

Fara sa te coste nimic, doar redirectionand 2% din impozitul pe veniturile obtinute, ai ocazia de a ajuta persoanele aflate in nevoie. Fie ca e un copil bolnav ce are nevoie de tratament sau interventii chirurgicale, fie ca este vorba despre un varstnic neputincios care nu se mai poate ingriji sau o familie nevoiasa care nu isi permite mare lucru, fara a se limita insa doar la asemenea exemple, asociatia umanitara mentionata reuseste sa aduca putina speranta celor care au nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...