principe
Stiri

Regele Mihai i-a retras titlul de ”Principe al Romaniei” nepotului sau

Regele Mihai I a semnat un document in urma caruia a retras titlul de ”Principe al Romaniei” al nepotului sau Nicolae. Astfel, decizia a fost luata nu ca o forma de pedeapsa pentru nepotul sau, ci reprezinta o decizie de viitor a regelui. Astfel, titlul nepotului a fost retras deoarece regele Mihai I a observat comportamentul pe care nepotul sau il are in public.

Asadar, consilierul personal al familiei regale, Ion Luca Vlad, sustine ca odata cu retragerea titulaturii de Principe al Romaniei, nepotul Regelui a obtinut apelativul de ”domnul Medforth-Mills”. Intrebat despre retragerea titlului principelui, consilierul familiei regale a raspuns ca aceasta este o decizie personala a regelui, insa care este asumata si de nepotul sau, principele Nicolae.

Ion Luca Vlad a declarat ca ”Majestatea Sa a observat si ceea ce s-a vazut public si ceea ce principele Nicolae a facut cat a fost principe in privat alaturi de familie si a considerat ca asta este decizia cea mai buna.” De asemenea, odata ce a fost intrebat de jurnalisti, consilierul a raspuns ca nu crede ca nepotului Regelui Mihai I ”i se reproseaza nimic pentru trecut, ci este pur si simplu pregatire pentru viitor pentru ca ambele parti, dinastia, natiunea cu simbolurile ei sa mearga inainte, iar el ca persoana privata sa mearga si el inainte fara sa fie supus la restrictii, inclusiv de natura modestiei.”

Viitorul fostului principe Nicolae

In ceea ce priveste viitorul nepotului Regelui Mihai – fostul principe Nicolae, consilierul familiei regale mai adauga ca acesta isi poate alege alte drumuri in viata: ”Poate sa intre in business privat, poate sa continue aceste activitati caritabile, poate sa continue activitati cu tineret, ecologiste. Aceasta renuntare ii redeschide practic toate caile care erau inchise in momentul in care isi asumase rolul pe care il avea in Romania. Renuntand la acest rol toate celelalte optiuni raman valabile. Este un tanar care are o experienta unica si foarte multe firme, ONG-uri isi doresc sa faca lucruri extraordinare cu el, de exemplu in Kenya de unde s-a intors de curand.”

S-ar putea să-ți placă și...