Auto

Revizia de primavara la autovehicule mari sau mici – pregatit pentru investitii?

Este un lucru bine cunoscut de toti soferii, faptul ca inceputul de sezon cald vine cu investitii in ceea ce priveste intretinerea masinii, fie ca vorbim despre autovehicule mici sau mari. Primul lucru si poate cel mai cunoscut se refera la schimbarea anvelopelor.

Schimbul anvelopelor nu este insa singurul lucru de facut. Exista nevoia de a fi atent la detalii si la a face revizia completa pentru ca drumurile lungi sa fie si sigure. Spre exemplu una din ingrijorari ar trebui sa fie despre presiunea in roata de rezerva. Desi teoretic nu ar trebui sa se modifice, ar fi bine de verificat. Dupa trecerea la anvelope de vara, cele de iarna vor fi depozitate corespunzator.

Urmeaza echilibrarea rotilor

Desi nu toti sunt preocupati de acest subiect, trebuie spus ca nu strica sa fie facut. Echilibrarea se impune prin necesitate mai ales cand este constatat faptul ca exista o vibratie resimtita in mers.

De asemenea, este recomandata si o curatenie a instalatiei de racire, precum si o reimprospatare a antigelului si a apei distilate. Ceea ce poate unii nu stiu este ca de la contaminarea lichidului sunt sanse de a ajunge la degradari timpurii si iremediabile la garnituri si termostat.

Daca tot vorbim despre schimb de fluide, trebuie mentionat si despre lichidul de frane. In general, recomandarea este de a face acest schimb o data la maximum 3 ani si de preferat dupa perioada de iarna. Cat despre uleiul de motor, acesta se va schimba anual sau la maximum de 10.000 de km. Se va schimba implicit filtrul de aer.

Piese si accesorii, piese camioane de asemenea pot fi achizitionate online. Pentru ca pandemia cu care ne confruntam la ora actuala a schimbat foarte multe din viata noastra obisnuita, trebuie sa gasim alternative mai sigure. Asadar de indata ce stiti ce trebuie sa cumparati pentru revizia de sezon, puteti comanda simplu si rapid din cadrul magazinelor online. O recomandare este Truck Shop Miltech.

Nota: o verificare completa ar insemna si schimb de filtre, verificarea bucselor, articulatiilor si a elementelor de suspensie si a franelor. De obicei iarna discurile se ovalizeaza.

Intretinere pe termen lung

Aparte de vizitele la mecanic, in service la schimbarea de sezon sau oricand se impune, conteaza si cum soferul intretine autoturismul. Iata ce spun specialistii despre revizia tehnica sezoniera, in completarea informatiilor de mai sus:

  • Verificare lichid de racire si schimbare o data la 2 ani.
  • Verificare furtunuri si coliere, la radiator si lamele acestuia.
  • Verificare tensiune de incarcare la acumulator.
  • Verificare si schimb de stergatoare.
  • Verificare sistem de aer conditionat, presiunea instalatiei.
  • Verificare ventilatoarele de racire si uzura la cureaua de transmisie.

Service-urile functioneaza in regim normal privind programul, doar cu cateva restrictii privind modul in care este gestionat fluxul de clienti. Asadar nu sunteti conditionati de pandemie pentru a face o vizita la service,  pentru a sti mai intai de toate starea masinii si ce piese sunt necesar a fi cumparate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *