www.pepinieramoara.ro
Retail Sfaturi

Sfaturi de la specialisti – despre ingrijirea capsunilor

Capsunile sunt printre primele fructe ce apar pe piata si se numara si printre cele mai gustoase. A detine o cultura de capsuni poate fi o incantare pentru cei pasionati de gradinarit. Este necesara insa si o ingrijire corespunzatoare pentru ca gradina sa ofere roadele mult asteptate – capsuni care incanta pur si simplu papilele gustative.

Sfaturile de la specialisti reprezinta o recomandare pentru cei interesati. Indiferent daca este vorba despre o prima incercare de a porni o cultura de capsuni, ori daca discutam despre persoane care au mai intretinut la un moment dat o asemenea cultura, indicatiile si recomandarile profesionistilor reprezinta cu siguranta repere de avut in vedere pentru a obtine rezultatele asteptate. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din spatele site-ului www.pepinieramoara.ro – de aici cei interesati pot sa obtina informatii suplimentare legate de cresterea capsunilor si chiar sa achizitioneze stoloni.

 • Atentie la alegerea plantei!

Soiurile de capsuni sunt diverse – acest lucru poate fi vazut si studiind oferta disponibila pe www.pepinieramoara.ro. Exista tipuri de capsuni care ajung la maturitate doar in perioada verii, oferind in acea perioada o recolta consistenta; de asemenea, exista soiuri care rodesc de mai multe ori pe an, prin urmare in functie de preferinte va trebui facuta alegerea potrivita.

 • Solul trebuie pregatit corespunzator

Pentru a asigura capsunilor un mediu propice dezvoltarii corespunzatoare, este necesara pregatirea solului. Capsunii au nevoie de un sol hranitor, care sa fie inundat de asemenea de lumina, pentru a oferi roadele atat de gustoase. Pentru a obtine o recolta bogata, solul va trebui pregatit prin indepartarea tuturor buruienilor, atat inainte de plantare cat si ulterior, periodic. Solul poate fi imbogatit cu compost si ingrasamant, pentru a oferi capsunilor un mediu de dezvoltare potrivit.

 • Plantarea

Plantele sunt alese, solul este pregatit – urmeaza acum etapa plantarii. Recomandarea specialistilor www.pepinieramoara.ro este urmatoarea: capsunile trebuie plantate in linie, iar plantele trebuie sa aiba suficient spatiu intre ele pentru a se putea dezvolta corespunzator. O distanta de 15-20 centimetri lasata intre plante le va oferi suficient loc pentru a avea fructe cat mai gustoase.

 • Copilire si protejare

Capsunile sunt plante expansive si pot sa acapareze intreaga gradina daca nu le este controlata extinderea. Pentru a incuraja dezvoltarea roadelor, este recomandata distrugerea lastarilor care formeaza noi plante, chiar dupa prima recolta.

Protejarea se refera la tinerea la distanta a daunatorilor, mai ales a buruienilor, de regula prin erbicidare. Tot specialistii www.pepinieramoara.ro pot oferi cateva recomandari in acest sens.

 • Udarea si culegerea roadelor

Dupa plantare si ingrijire, capsunile trebuie udate si asta intr-un mod cat mai generos. In acest fel plantele se vor dezvolta corespunzator, pentru a oferi roade gustoase. In special in perioadele de seceta, plantele trebuie udate de cateva ori pe saptamana sau chiar zilnic, direct la radacina.

In ceea ce priveste culegerea capsunilor, reprezentantii www.pepinieramoara.ro recomanda ca fructele sa nu fie lasate prea mult timp in soare, ci culese imediat ce s-au copt.

Pentru mai multe informatii utile cu privire la cresterea si ingrijirea capsunilor, dar si a altor plante, ori chiar pentru achizitii, cei interesati pot sa acceseze site-ul mentionat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

 1. Ionela spune:

  Foarte bun site-ul, multumesc pentru sfaturi.

 2. Elena spune:

  Excelent articolul, multumesc pentru sfaturi.

Comentariile sunt închise.