fierastrau pendular
Retail Sfaturi

Sfaturi pentru alegerea unui fierastrau pendular bun

Fiecare meserias vrea sa cumpere unelte si scule cat mai bune, care sa il ajute in adevaratul sens al cuvantului. De preferat este ca acestea sa nu se defecteze in plina activitate. Asta inseamna ca atentia trebuie indreptata catre calitate, dar in aceeasi masura catre utilitate. In ceea ce priveste alegerea unui fierastrau pendular, aceleasi principii trebuie avute in vedere.

Cel mai bine este sa te informezi cum trebuie in privinta acestei unelte, sa afli care este modelul care corespunde cel mai bine cu nevoile tale, care include toate functiile ce iti faciliteaza munca. Vorbim despre unealta cea mai potrivita pentru taierea plasticului, a lemnului si a metalului. Asta inseamna ca este necesar sa gasesti un articol special creat in acest scop.

In general, fierastraiele pendulare prezinta doua moduri de taiere si vin sub viteze variabile sau, dupa caz, multiple. Spre exemplu, un fierastrau pendular Bosch iti permite sa  efectuezi atat taieturi drepte, cat si in arc de cerc, prin miscari orbitale.

Cum recunosti un fierastrau pendular bun?

In general, aceste unelte sunt usoare ca greutate si prezinta si o manevrabilitate pe masura. Cu siguranta se folosesc mai usor decat modelele circulare, dat fiind faptul ca folosesc o panza verticala ce atinge o viteza de pana la 3000 curse/minut cand se misca sus – jos.

Piata vine cu o sumedenie de optiuni, ceea ce poate fi destul de confuz pentru tine, in conditiile in care nu prea ai habar legat de fierastraie. Capacitatea de taiere, puterea si alte diverse functii sunt aspecte care dicteaza alegerea. Iata un scurt ghid care te ajuta sa iei o decizie inspirata.

Tipul de alimentare

Te intereseaza sa stii daca ai nevoie de un fierastrau pendular BOSCH, de exemplu, care se alimenteaza direct, cu fir, sau de un model fara fir, cu acumulator. Cel dintai model ar putea prezenta dezavantajul ca limiteaza mobilitatea, insa este preferat atunci cand este necesara o putere mai mare si functionare la intensitate crescuta. De obicei un astfel de model iti permite sa tai cu eficienta materiale dure, favorizand intrebuintarea indelungata.

Puterea motorului

Puterea dicteaza si rapiditatea cu care se realizeaza taierea. Ca sa verifici puterea, uita-te dupa numarul de Watti, eventual dupa voltajul acelor modele cu acumulator. O valoare mai mare inseamna implicit un motor mai puternic.

Daca ai nevoie de el pentru a realiza lucrari ocazionale pe langa casa, atunci iti ajunge puterea de 400 – 500 W, eventual una de 14 V.  Modelele pentru lucrari complexe in schimb ridica anumite pretentii. Astfel, in cazul acestora, puterea este de cel putin 700 W, respectiv 18 V, si permit o folosire indelungata.

Viteza de operare

Comparativ cu diverse unelte electrice, se defineste un fierastrau pendular bun prin cursele pe minut. Cele mai multe fierastraie au viteza de pana la cel mult 3000 curse/min. Recunosti un model de calitate dupa faptul ca dispune de setari pentru viteze multiple. Nu ai nevoie de mai mult de una pentru a realiza sarcini simple, insa ai putea sa optezi pentru unul cu viteza variabila pentru a folosi eficient dispozitivul.

Daca vei cauta in magazinele potrivite, vei gasi modele care au de la 4 la 7 viteze selectabile. Acestea sunt mai avantajoase, pentru ca ai parte nu numai de precizie sporita, dar si de flexibilitate mai multa.

In fine, trebuie sa te mai intereseze si aspecte precum panzele de taiere, posibilitatea de a ajusta unghiul de taiere, precum si alte functii si detalii (tipul manerului, vibratii, laser si lumina etc.), dar si siguranta.

Daca ai in vedere toate cele mentionate, vei gasi cu siguranta un model de fierastrau pendular care sa se plieze pe nevoile tale. Poti vizualiza gama de modele BOSCH daca doresti sa ai parte de eficienta si calitate.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *