banda alergare
Diverse Sanatate Sport

Sfaturi pentru incepatori la sala

Te hotarasti sa adopti un stil de viata mai sanatos, sa faci mai multa miscare. In cele din urma ajungi la decizia de a-ti face un abonament la o sala de fitness sau de forta, pentru ca altfel nu ai mai respecta programul de antrenamente pe care ti l-ai propus zilnic. Avand insa abonament la sala, pentru care platesti, parca iti vine mai greu sa renunti odata ce stii ca ai investit niste bani.

Ca orice inceput, este putin mai greu. Trebuie sa stii sa folosesti echipamentele si aparatele de la sala in favoarea ta, in asa fel incat sa iti lucrezi muschii, insa sa nu ii suprasoliciti. Cele mai usoare aparate de folosit pentru incepatori ar putea fi considerate urmatoarele, acest lucru poate insa sa difere de la persoana la persoana.

1. Presa inclinata pentru piept – dupa cum implica si numele, este un aparat folosit pentru muschii pieptului; de obicei are o banca inclinata pe care sta cel ce se antreneaza. La bara trebuie facuta priza undeva la o latime mai mare decat latimea umerilor. Coatele trebuie mentinute drepte, bratele apoi extinse, si astfel trebuie facute repetarile.

2. Presa pentru picioare –  un alt aparat eficient ce poate fi folosit foarte usor chiar si de incepatori. Singura conditie este sa nu se lucreze cu greutati foarte mari.

3. Banda de alergare – poate cel mai usor de folosit aparat din intreaga sala de forta. Efectiv te urci pe banda si alergi, iti alegi intensitatea si viteza, iti faci ritmul dupa cum vrei si de asemenea iti exersezi toti muschii.

4. Aparatul de vaslit – foarte usor de utilizat si el, este un antrenament pentru intreg corpul, ce poate fi facut inainte de a se incepe exercitiile cu greutati.

Combinand aceste aparate si nu numai, pentru a antrena si incalzi toti muschii, orice incepator poate sa inceapa o rutina de exercitii fizice la sala.

S-ar putea să-ți placă și...