La palavre

Sfaturi pentru utilizarea acumulatorilor de laptop

Exista in spatiul online o varietate de articole, sfaturi, materiale si discutii pe tema achizitiei bateriilor de laptop. Acesti acumulatori asigura pana la urma intreaga mobilitate de care ne putem bucura, ca utilizatori – capacitatea lor permite folosirea laptopurilor ore intregi, in orice locatie, departe de sursele clasice cu alimentare electrica. Vezi aici acumulatori laptop compatibili, la Power Connect. Daca ar fi sa rezumam punctele de mai sus, adaugand si alte aspecte (intretinere, inlocuire, depozitare, preturi), am obtine urmatoarele puncte:

HP_dv7_caddy_01

 

Inlocuire:

– vechii acumulatori de laptop trebuie  inlocuiti atunci cand sunt deteriorati (crapati, umflati, etc), cand sunt defecti sau se supraincalzesc;

– pentru acest lucru se poate apela la variantele de  baterii compatibile, de tip litiu ion, ce asigura necesarul  de energie

– compatibilitatea precizata pe site-ul comerciantului e principalul aspect de care trebuie sa se tina cont (atentie asadar la modelul de laptop)

 

Pastrare:

– pentru o functionare cat mai indelungata si pastrarea intr-o stare cat mai buna, e recomandata stocarea acestor acumulatori pentru laptop la 40% din capacitatea lor totala de de incarcare.

– aceste componente trebuie pastrate in ambalajul original (sau ceva asemanator), la umbra, departe de surse naturale sau artificiale de caldura, departe de umezeala;

– a se evita temperaturile extreme

 

Folosire:

– pe cat este posibil, trebuie sa se evite supraincalzirea acestor acumulatori

– utilizarea unui cooling pad este extrem de benefica, atat pentru baterie cat si pentru laptop.

– daca lucram la birou se recomanda sa folosim incarcatorul, scotand acumulatorul din laptop. In cazul bateriilor litiu ion nu exista riscul efectului de memorie, insa se poate incalzi exceziv aceasta.

 

Daca va regasiti in oricare din situatiile de mai sus, intampinand probleme cu autonomia bateriei, confruntandu-va cu intreruperi sau alte dificultati, ori pur si simplu aveti nevoie de o mai mare mobilitate, accesati aici o oferta de acumulatori laptop performanti ! Munca ta merita un upgrade …energetic!

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. serbica.eu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *