La palavre

Sport pentru copii

Dansul este cel mai frumos si elegant sport . Pentru copii este un mod de dezvoltare armonioasa si corecta a corpului. Am facut dansuri cand eram mica, insa nu de  perfomanta.  Pentru copilul meu insa imi doresc sa faca un sport de perfomanta fie el inot , dansuri moderne , tenis, fotbal, etc.

Dintre toate cel mai mult mi-ar place sa opteze intre unul din astea 3 : dans, inot sau tenis. Acum ca i-o placea sahul sau cine stie ce altceva nu am sa fiu o pideica in calea lui. Am sa-l sustin indiferent de ce sport isi va alege sau ce talent va dobandi si o sa am grija sa le incerce pe toate inclusiv cele ce tin de partea artistica : desen si canto.

Sportul pentru copii este foarte important. Intr-o lume a gadget-urilor este indicat sa nu lasam copii sa se scufunde in desenele animate de la televizor si jocurilor de pe smartphon-uri , tablete si laptop-uri.

Eu intentionam sa dau copilul la inot undeva in jurul varste de 6 luni deoarece reflexul de inot se pastreaza la copii pana la varsta de un an.Astfel ei nu prind frica de apa si bine inteles se dezvolta foaret frumos. Insa la noi in localitate nu se gasesc bazine de inot speciale pentru sugari, cu antrenori de performanta, dezinfectate si bine ingrijite. O sa incerc sa il obisnuiesc in cada pana cand va creste un pic mai mare si ii va creste si lui imunitatea astfel incat sa mearga la un bazin de copii mari.

Pe la varsta de 4-5 anisori o sa ii fac cunostinta cu dansul modern. Daca sunteti din Bucuresti , sa stiti ca aveti o scoala de dans minunata Latino Time- “Unde Bucurestiul invata sa denseze”. Verisorii mei merg acolo si au performante in intreaga tara. Detalii despre aceasta scoala gasiti pe  www.latino-time.ro .

Verisorii mei au aproape 14 ani si merg la aceasta scoala de la varsta de 10 anisori . Impreuna cu profesoara lor au colindat tara in lung si in lat pe la toate concursile si niciodata nu s-au intors acasa cu mana goala.

Cand intri la ei in dormitor peretii sunt plini cu rafturi de sus pana jos incarcati cu diplome , medalii si trofee. Mai ales ca ei sunt frati, nu se intorc acasa cu un premiu ci cu doua (unul pentru fiecare) .

Pentru acest lucru ii admir foarte mult si imi doresc ca si copilul meu sa imi umple casa de premii.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *