La palavre

Stalpul si motostivuitorul

Primul loc de munca l-am avut in primul an de facultate , dupa cateva incercari cum ar KFC, un stand de ziare intr-un mall din capitala. Cum spuneam primul job adevarat a fost la Metro, cei de aici mi-au dat de ales intre legume fructe, la congelate/pescarie si pe raionul Drive In (materiale de constructii), am ales materiale de constructii pentru ca mai aveam cat de cat habar si nu ma dadeam in laturi de la munca. Am inceput munca imediat, trebuia sa aranjez sa bag marfa sa dau informatii dar nu aveam voie sa ajut clienti sa isi care produsele. La inceput toti colegi au cam incercat sa se dea sefi si fiecare cu ordine (dracu ii aculta ). Ca si dotari aveam cateva lise mecanice, una electrica si un motostivuitor. Baieti vechi lucrau cu motostivuitorul, pe mine nu ma lasau cu el ca sa nu fac boacane , asa ca mi-au dat in custodie “trocaderul”electric de care trageam de ma gaseau draci pentru ca avea rotile cam tocite si mai ramanea suspendat cand iti era lumea mai draga.

A fost singurul loc de munca unde am facut ciubuc sau spaga cum o numesc cativa, la greu dar si cele mai multe boacane . Dupa cateva luni in care m-am luptat sa imi fac treaba cu o lisa electrica mi-au dat voie sa merg si cu motostivuitorul, plug de zapada si inca 2-3 accesori, iar intr-o duminica cand eram singur  pe tura a trebuit sa descarc un tir cu marfa, zis si facut. am descarcat eu tirul, nimic amuzant dar la final de fericire ca era primul meu tir descarcat m-am apucat sa fac jaloane cu motostivuitorul in parcare. In parcare de la metro sunt montati stalpi de 80 de cm pentru pietoni, eu faceam jaloane printre si la ultimul surpriza .. l-am agatat o piesa care e montata in fata ca sa nu spargi paleti cu marfa , l-a scos din asfalt si a intrat sub motostivuitor, a iesit din asfalt ca un atunci cand scoti un cutit din branza , nu a opus rezistenta.

Am incercat manevre fata spate, pauza nimic , m-am dat jos si ce sa vezi “scula” mea era suspendata pe stalp , nici una din roti nu mai atingea asflatul :D. Ce-i de facut ?

M-am dus la director , i-am povestit , a ras dupa care l-a sunat pe cel de la intretinere sa mergem sa vedem isprava. Ala de la intretinere se agita in ultimul hal, am luat “trocaderul”electric si cu ajutorul lui am scos motostivuitorul de acolo.

Stalpul a reaparut la cateva zile dar cu o fundatie mult mai zdrava din beton:D,  de atunci directorul de magazin cand venea cu masina si ma vedea pe motostivutor se facea ca da in mine, culmea intr-o zi chiar era ca sa intru in gardul vecinilor din cauza glumei lui, pentru al evita pe el .

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *