loc de munca
Diverse La palavre Sanatate

Stresul si locul de munca

Stresul este reactia pe care oamenii o pot avea atunci cand simt ca nu se pot adapta solicitarilor si presiunilor carora trebuie sa le faca fata in viata de familie, personala sau la locul de munca.

Termeni limita. Politica biroului. Cafea statuta. Exista multe motive pentru care locurile de munca moderne sunt foarte des citate ca fiind o sursa primara de stres in viata noastra. In timp ce stresul legat de locul de munca pune o piedica importanta in dezvoltarea personala, noile cercetari arata ca acesta este doar inceputul evidentierii unor consecinte pe termen lung, stresul fiind principala cauza care poate impiedica desfasurarea normala a activitatii unui angajat in mediul de la munca.

De la depresie la tulburari de personalitate si pana la cresterea tensiunii arteriale, stresul de la locul de munca poate face ravagii chiar si in cazul celor mai rezistente si mai lipsite de griji persoane. Un nou studiu arata ca stresul cauzat la locul de munca nu poate fi un risc chiar asa de mare, insa acela care actioneaza asupra metabolismului nostru poate fi devastator.

Medicii au descoperit, in ultimii ani, ca stresul cauzat de munca poate conduce catre o inrautatire a starii de sanatate. In urma unui studiu, cercetatorii au descoperit ca stresul muncii poate fi un factor major in cazul bolilor de inima, diabet si a sindromului metabolic.

Sindromul metabolic este o dereglare metabolica cauzata de depunerea  periviscerala a tesutului adipos (obezitate abdominala) si care creaza rezistenta la insulina. De asemenea, acesta este responsabil pentru hipertensiune arteriala si valori crescute ale colesterolului.

De parca stresul nu ar fi de ajuns, in cazul acestor oameni poate sa apara un stil de viata nesanatos, cum ar fi consumul de alcool sau de fumatul.

Oficialii din domeniul sanatatii au sugerat ca factorii stilului de viata pot fi cheia care face legatura dintre stresul de la munca si o sanatate precara.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *