acte-Buzz Aldrin
Diverse Stiri

SUA a decontat calatoria pe Luna a lui Buzz Aldrin

Buzz Aldrin este astronautul care a ajuns pe Luna in anul 1969 iar Statele Unite au decis sa ii deconteze acestuia cheltuielile implicate in misiune si in deplasarea acestuia pana pe Luna. Mai exact, lui Buzz Aldrin i-a fost restituita suma de 33,31 dolari, suma care acopera parcurgerea cu masina acestuia la si de la baza aeriana Ellington Air Force din Houston, Texas. De asemenea, Buzz Aldrin a postat recent unul din cele mai neobisnuite itinerarii din istorie: din Florida pe Luna, apoi in Oceanul Pacific, in Hawaii si apoi inapoi acasa la Houston.

Se pare ca atunci cand s-a intors din misiunea sa de la Luna, in iulie 1969, fostul astronaut al NASA- Buzz Aldrin, a completat un formular de cheltuieli si un formular vamal. Ce-l de-al doilea om care a pus piciorul pe Luna, dupa Neil Armstrong, Edwin Buzz Aldrin si-a publicat recent actele cu  privire la cheltuielile facute la acea vreme, pe reteaua de socializare Facebook.

Actele vamale

Aceste documente includ semnaturile lui Aldrin dar si a inspectorului vamal de la acea vreme din Honolulu, si au parte de una din cele mai neobisnuite itinerarii din istorie: din Florida pe Luna, apoi in Oceanul Pacific, in Hawaii si apoi inapoi acasa la Houston. Astfel, in urma acestui formular, Aldrin va primi suma de 33,31 dolari pentru a-si ”acoperi cheltuielile de deplasare”. Potrivit unor documente, la intoarcerea sa pe Pamant, Aldrin a fost nevoit sa declare la vama toate obiectele pe care le-a adus inapoi de pe Luna, cum ar fi: probe de roci dar si praf de pe Luna. Dupa intoarcerea sa, el impreuna cu alti 20 de colegi care au facut parte din echipaj, au fost tinuti in carantina, cu scopul de a nu introduce in tara anumiti agenti patogeni.

De asemenea, si in prezent, astronautii sunt obligati sa treaca prin vama statului in care aterizeaza. Voucher-ul primit de Aldrin scoate in detaliu fiecare aranjament de calatorie al acestuia. De asemenea, se spune ca aceste cheltuieli au inclus calatoria cu masina intre diferite aeroporturi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *