La palavre

Suflete nevinovate

Ca și oamenii , pentru mine la fel sunt și animalele ba poate ceva mai mult pentru ca nu trădează , nu mint și nu te lasă niciodată la greu. Însă în ceea ce privește abandonul atât al câinilor cât și copiilor este unul și același lucru. Este josnic și murdar sa iți arunci în strada copilul sau animalul de companie. Ce vina poarta el? Cu ce este el de vina ca s-a născut?

În continuare voi vorbi numai despre abandonul animalelor pe strada , la containere sau pur și simplu la kilometri distanta de populație, apa și hrană.

Nu o data s-a întâmplat sa mă trezesc dimineața în schelalaitul puilor de căței care erau aruncați la ghena din spatele blocului meu , pe timpul nopții fix sub geamul meu.

Ce suflet sa ai în așa fel încât sa nu te intereseze deloc de bietele animalute, majoritatea nici nu au ochii deschiși, nu mai vorbesc de alăptat.  Și uite asa se nasc și se dezvolta cum pot, câinii vagabonzi.

Mancare ieftina pentru catelusi am putea cumpara de pe www.petpal.ro .

Dacă fiecare dintre noi am lua acasă câte un cățeluș uitat de lume și aruncat fără nici o jena în strada  cu siguranță orașele nu ar mai fi pline de caini vagabonzi și nu ne-ar mai fi frica sa ieșim pe străzi fără sa fim atacați de aceștia.

Plus ca le-am usurat munca hingherilor ca sa zic asa. Defapt nu munca lor ar fi  problema, ci felul in care sunt injectati si sedati cateii chiar in vazul oamenilor, acestia isi plang durerea pana cad din picioare.

Oricat de mult ai uri faptul ca sunt caini vagabonzi pe strada , unii chiar si periculosi, aceste imagini nu ar trebui sa se desfasoare in fata noastra.  Am avut parte de un astfel de episod chiar in timp ce mergeam sa imi fac cumparaturile la Kaufland si asta se intampla in mijlocul zilei chiar in parcarea hipermarchetului. Mai multi clienti au luat parte la acele imagini horor . Am mers atunci la unul din hingheri , si l-am rugat sa se oopreasca pentru ca ceea ce fac ei si la acea ora, au un impact destul de mare asupra populatiei. La care raspunsul lui a fost simplu : Domne, asa imi castig eu painea” . Da domne’ te cred dar nu in mijlocul zilei .  Bineinteles ca oamenii si-au vazut in continuare de treaba si anume “sa curete parcarea de vagabonzi” iar eu am intrat in  magazin pentru ca nu puteam sa rezist sa ma uit la ei.

 

 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *