Servicii/Constructii

Tipuri de pompe de apa pentru diferite medii de folosire

Pompele de apa sunt folosite atat in cadrul gospodariilor pentru uz domestic, cat si in industriile mici. Diferitele tipuri de pompe de apa sunt fabricate in ziua de azi pentru a se confrunta cu diverse cerinte ale pietei, in medii de folosire variate. Subteranul a fost si este o sursa majora de apa de ceva timp de acum si multa lume profita de aceasta pentru a avea apa de utilizat in locuinta, in exteriorul acesteia, dar si pentru alte folosinte, dupa caz.

Pentru a intampina in mod efectiv cerintele necesare din ziua de azi si dintotdeauna, diferitele tipuri de pompe de apa au fost proiectate si realizate astfel incat sa se potriveasca cu scopurile personale, dar si cele de afaceri, din diferite industrii. De cand sistemele de irigatii sunt dependente de calitatea pompelor, este mai mult decat necesar ca inainte de a alege asa ceva pentru trebuintele noastre, sa fie avuta in vedere rata de pompare a apei de scurgere.

Unele pompe de apa des intalnite, bazate pe scopul lor final sunt si urmatoarele:

  • Pompele de apa din fantani. Aceste dispozitive sunt intrebuintate pentru scoaterea apei din sursele subterane pentru folosirea in locuinta. Capacitatea si puterea acestora sunt decise de catre consumul de apa din gospodariile noastre. Factori ca numarul de bai, de instalatii sanitare si de bucatarii din locuintele noastre sunt luati in considerare in estimarea necesitatilor legate de apa consumata. Puterea motorului care extrage apa din puturi si fantani este factorul decident in aceasta situatie. Pompele submersibile se afla printre cele mai eficiente dispozitive care sunt utilizate pentru obtinerea apei din adancul pamantului. Acest echipament este scufundat in intregime in fantana si poate ajunge si la 25 de metri.
  • Rezervoarele de presiune. Aceste dispozitive sunt folosite de cele mai multe in locuinte si joaca un rol major in echilibrarea presiunii apei de-a lungul intregului an. Aceste rezervoare de apa regleaza presiunea, in timp ce apa este introdusa in cladirile pe care le alimenteaza.
  • Pompele recirculare. Ce reprezinta aceste tipuri de pompe de apa? Sunt exact acele ehipamente care permit apei sa circule prin tevile unei locuinte sau a unei cladiri, facand in asa fel incat apa calda sa ajunga in toate incaperile si sa le incalzeasca in mod integral. Exista, asadar, pompe recirculare Dab care sunt ideale pentru repunerea in functiune a apei calde din instalatiile de incalzire si pentru recircularea apei reci in instalatiile de conditionare, care sa asigure racoare in locuinta sau in spatiul de lucru.
  • Pompele submersibile. Cu totii trebuie sa fi vazut asemenea pompe care erau folosite in extragerea apei din subsoluri in cladiri. Atunci cand apa se aduna in subsolul imobilelor, este eliminata de acolo cu ajutorul unor pompe submersibile. Aceste echipamente sunt mai populare decat echivalentele lor de la nivelul podelei, de vreme ce se pot confrunta cu volume mai mari de apa.

In orice situatie exista cate o trebuinta, asadar trebuie sa vedem care sunt necesitatile noastre pentru a alege cel mai corect pompa de apa potrivita. In anii care vor veni, se vor dezvolta si alte tipuri de pompe pentru cazuri si situatii diferite, insa deocamdata este bine a profita cat mai mult de ceea ce dispunem pe piata de profil.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *