motivare
Diverse Sfaturi

Top 7 modalitati de motivare a echipei

Orice manager stie ca business-ul pe care il conduce are succes datorita angajatilor. Intreaga echipa, de la posturile cele mai mici pana la cele de conducere, isi aduce contributia pentru reusita afacerii. Din acest motiv este foarte importanta o motivare corespunzatoare, pentru ca un personal motivat aduce doar beneficii firmei. Cum poti motiva o intreaga echipa? Cateva recomandari in continuare.

1. Implica pe toata lumea. Multi dintre angajati vor sa fie implicati in dezvoltarea si progresul companiei. Ideile pe care le ofera chiar pot fi de ajutor iar feedback-ul pe care il ofera ii va face sa simta ca sunt luati in seama.

2. Comunica. Desi mergem de obicei pe ideea ca daca nu sunt noutati inseamna ca totul merge bine, este important ca angajatii sa primeasca periodic actualizari despre progresul business-ului, despre performantele pe care le au.

3. Motiveaza-i prin obiective inalte. De foarte multe ori a stabili obiective ce par imposibile amplifica ambitia angajatilor de a reusi.

4. Ofera angajatilor toate conditiile de care au nevoie. Nici o echipa nu va fi motivata daca nu are uneltele si conditiile necesare pentru a-si face bine treaba. Aici intra echipamente, suport tehnic, materiale de promovare, training si nu numai.

5. Sarbatoreste toate reusitele. Fie ca este vorba de indeplinirea unui obiectiv de mult timp propus, fie ca recunosti o performanta a unui singur angajat, fiecare detaliu conteaza. Orice felicitare isi face simtit efectul, iar persoana care primeste aprecierea va fi mai motivata.

6. Gestioneaza bine performantele slabe. Daca unii angajati au un randament scazut, ii vor trage dupa ei si pe altii. Performantele scazute trebuie gestionate corespunzator, chiar sanctionate. Acest lucru ii va motiva pe ceilalti, vor cauta sa evite acele sanctiuni.

7. Ai incredere in echipa. Toti vor sa se descurce, nimeni nu se angajeaza pe un post avand ca obiectiv esecul. Nu trebuie sa iti tratezi angajatii cu neincredere, sa instalezi tot felul de sisteme de monitorizare si supraveghere. Odata ce ai incredere in echipa atat randamentul cat si rezultatele se vor face mai rapid simtite.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *