La palavre

Vara, vacanta la munte sau la mare

Nu mai e mult si vine vacanta de vara…mult asteptata vacanta….Anul acesta mi-am propus sa calatoresc cat de mult pot…Bineinteles ca nu voi renunta la soare si la ideea de mare,insa caut o destinatie mai exotica,ceva altfel decat obisnuita noastra Marea Neagra … Ma visez undeva pe o plaja la umbra unui palmier, cu un cocktail exotic langa mine … fara telefon si fara internet… fara sa-mi intre cojile de seminte in picioare sau mirosul de mici in nas…

Mda suna bine…si de cele mai multe ori apelam la agentiile de turism, insa mare atentie, pentru ca in perioada aceasta ofertele sunt peste tot,mai bine platiti mai mult si nu va zgarciti si alegeti o firma serioasa, decat sa va treziti la destinatie ca socoteala de acasa nu este tot una cu cea din targ…Am intalnit fel si fel de cazuri, prieteni care au patit-o, care nu au luat in calcul decat vorbele frumoase ale receptionistei. Eu una ma consider o norocoasa , nu am intalnit inca astfel de cazuri.

Am apelat la o singura companie de cate ori am avut nevoie si sunt foarte multumita.

Intrebarea e cam ce ar trebui sa luam in considerare atunci cand vrem sa vizitam o tara….

Care sunt însă ţările câştigătoare? Cele mai vizitate 10 ţări  sunt Barbados, Capul Verde, Costa Rica, Ghana, Lituania, Letonia, Mauritius, Palau, Samoa şi Uruguay. Aceste zece ţări au obţinut cele mai mari punctaje pentru trei segmente principale: bunăstare socială, protejarea mediului înconjurător şi drepturile umane.

Turiştii pot  să “recompenseze” aceste ţări, alegându-le drept destinaţii pentru vacanţele lor, investind timp şi bani în aceste locuri.

Cu siguranta si tara noastra are multe de aratat, ceea ce o strica sunt oamenii din ea, …din ce in ce mai multi turisti aleg sa se relaxeze pe meleagurile noastre, avem o gramada de lucruri de artat si o istorie destul de bogata, dar asa e romanul nostru nu se multumeste cu ce e al lui…Majoritatea care aleg destinatii straine nu cred sa fi vizitat mai intai plaiurile noastre…de aici si cultura foarte slab dezvoltata….ne inghesuim buluc sa le facem altora buzunarul gros si sa le crestem nivelul de turism…

Daca ne schimbam pe noi, cu siguranta reusim sa schimbam si nivelul turismului in Romania , tara care se bucura de peisaje naturale si o istorie bogata Traversată de apele Dunării, România are un scenariu sensibil, incluzând frumoșii și împăduriții Munți Carpați, Coasta Mării Negre și Delta Dunării, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată.La imbotirea imaginei si culturii participa si  peisajele naturale sunt satele rustice, unde oamenii de acolo trăiesc și mențin pentru sute de ani tradiițiile.

Stim cu totii ca in ultimii ani, Romania a devenit o destinatie preferata pentru europeni, ceea ce determina o concurente intre ea si alte tari precum : Bulgaria,Italia,Grecia Spania.

Statiunile de schi de pe Valea Prahovei si Poiana Brasov sunt cele mai preferate de turistii straini, am uitat sa va zic ca cei mai multi aleg sa faca vacanta in predeal 

Incercati mai intai sa vedeti frumusetile din interior si abia apoi pe cele care ni le ofera strainii.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Sincer eu imi doresc o vacanta la mare, sa ma pot balaci in apa mari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *