La palavre

Vechile meserii

Mari probleme in ziua de azi cu vechile meserii, daca ai nevoie de un strungar, un tamplar, un sudor cu greu mai gasesti. In ziua de azi toti se pricep la calculatoare, dar multi uita ca mai e nevoie si de oamenii care sa faca vechile meserii care din punctul meu de vedere sunt indispensabile. Cred ca ne-am obisnuit ca atunci cand se defecteaza ceva sa aruncam, lucru care nu este prea bun.

Am avut si am nevoie de 2 persoane care sa se priceapa la doua lucruri, unul la tamplarie pentru a repara o usa veche, ea trebuie scoasa din balamale, puse alte balamale noi, luata putin usa la rindea pentru ca cu trecerea anilor ea s-a mai umflat. Pe toti cei care i-am intrebat mi-au raspuns ca ei nu stiu sa faca asa ceva, ei stiu sa vina si sa monteze noile usi. Ca ei nu au nici scule si nici nu au habar cum se face, ca usile noi  le prind in cateva suruburi si aia e usa. Pai si eu cu cine naibi repar usa veche care mai are si doi metri jumatate, usa noua nu am cum sa pun ca doar nu ma apuc sa modific pereti prin casa, sau poate ar trebui sa facem cate un curs de specializare pentru fiecare nevoie pe care o avem in casa si sa ne reparam singuri defectiunile.

A doua persoana de care aveam nevoie era un sudor, dar sa aiba omul si aparat de sudura ca de priceputi in ale suduri mai gasim dar nu au scule. Nici de o astfel de persoana nu am dat asa ca in ultimul caz m-am vazut nevoit sa ma apuc si sa caut eu un aparat de sudura pentru al cumapra pe principiu lasa ca e bun si ca poate il voi mai folosi.

M-am documentat mai intai de care sa iau pentru ca am inteles ca ele sudeaza dar nu toate sudau ce vroiam eu. Nu prea ma pricep sa va dau detalii, va pot spune in schimb cum l-am cumparat si de unde pentru ca aveau preturi foarte bune iar aparatura este una de calitate, nu sunt cele vandute in marile magazine. Oferta am descoperit-o pe google scria mare pe un banner: aici aparat de sudura , am zis sa intru poate ma scuteste de alergatura si poate oamenii imi pot oferi ce am nevoie. Am descoperit ca firma comercializeaza doar aparatura de calitate, Bosch, Makita, Skil si Maktec, nu am stat prea mult pe ganduri si m-am dus direct la magazin, produsele se pot comanda si de pe internet dar cum eu sunt din Bucuresti am dat o fuga pana la ei in sectorul doi, pentru a discuta personal in magazin si pentru a-mi explica exact ce trebuie sa cumpar de la ei.

Am fost tratat cu respect, oamenii caldurosi care au stiut ce sa imi explice si ce sa imi ofere, nu cum am patit la Dedeman sau la un mare magazin de electronice si electrocasnice Altex acum cateva zile.

Cu siguranta daca voi mai avea nevoie de aparatura pentru casa si gradina voi apela la ei cu incredere.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *