La palavre

Vechiul balcon

La vara vreau sa renovez sufrageria. Balconul mea este unul foarte mare și pana acum a fost folosit doar pe post de debara și uscătorie. Deși peisajul este unul foarte generos având in vedere ca stau la etajul șapte,  toată lumina care ar trebui sa pătrundă în casa este opturata de haine și cearșafuri care stau la uscat. Știți  cun arata un balcon simplu dintr-un bloc turn de locatari modești. Vreau sa îmi transform sufrageria într-o oaza de relaxare, creând astfel o transparență intre interior și exterior. As vrea sa sparg peretele de exterior și sa închid balconul doar din geam, sa il fac sa devina o panorama. Astfel voi mari sufrageria și va da senzatia de spatiu, dar sigur o sa apara o problema daca nu ma voi gandii foarte bine , aici ma refer la urmatorul lucru, balconul era inchis, dar in interior mai era un zid cu o fereastra care pastrau caldura, cand eu voi desfinta acel zid doata caldura o sa se piarda prin balconul de sticla, chiar daca vor fi ferestre cu geam triplu pentru a pastra caldura asa ca solutia delimitari spatii mi-a venit cand am vazut un proiect al celor de la terase si balcoane.

in interior vor fi montate in locul vechiului zid o “perdea” de sticla din mai multe bucati, o sa arate ca jaluzele acelea verticale doar ca foile de geam vor fi mai late, ele se pot roti sau strange intr-un capat al camerei. Astfel iarna acest rand de sticla o sa retina din caldura iar eu nu voi pierde nici privelistea frumoasa de afara pentru care am optat.

Din pacate stim cu toti ca balcoanele la bloc sunt lipite al meu cu al vecinului, acea latura din pacate trebuie sa o zidesc, acum acel perete este din geamuri si ori de cate ori vecinul meu indragostit isi uita cheile inauntru ma roaga sa ii dau voie sa desfaca un geam de la balcon si sa intre la el in casa. Asa ca daca eu il zidesc o sa aiba o mare problema si el si va trebui sa isi schimbe rahatul ala de iala automata. Ma tot gandesc dupa ce ajunge la el in balcon ce drac face, cum trece mai departe, sau lasa mereu usa deschisa la balconul din sufragerie?

Ma rog sa trecem la proiectul meu , in terasa vreau sa am o oaza de verdeata, vreau ca acolo sa ies de primavara si pana toamna sa imi savurez cafeaua, vreau sa transform aceasta veche terasa intr-o mini sera, doua fotolii din acelea gen balansoar si o mini masuta pe care sa fie asezat un ceainic. Geamurile terasei le vreau cumva oglinda la exterior pentru a nu se holba vecini din blocurile de vizavi la mine sau pentru a atrage privirile hotilor.

Sper ca acest proiect sa devina cat mai repede realitate, imi dorec ca acest lucru sa se intample inca din primavara pentru ca pana la paste sa termin renovarea si de sarbatori sa ma rasfat si sa ma laud cu noua modificare.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *